KLEURINSPIRATIE | PANTONE COLOR OF THE YEAR: ROSE QUARTZ
6 april 2016
0

Pantone maakte begin dit jaar de top tien lente kleuren bekend en de kleur die op de eerste plaatst staat is een zachte poeder roze tint genaamd: Rose Quartz. De lichte roze tint doet vooral heel fris en easy breeze aan en doet me denken aan een kalme zomer middag in een prachtige zomer tuin onder het genot van een lekker drankje!

De nude en roze tinten zien we gelukkig wel al wat langer in het huidige interieurbeeld dus we hebben er al eventjes aan kunnen wennen. Voor alsnog kan ik me goed voorstellen dat je de kleur wellicht heel erg mooi vind maar totaal geen idee hebt hoe je dit toe moet passen maar wees gerust: daar ga ik je bij helpen!

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat voor sfeer je precies wilt bereiken met deze prachtige roze kleur. Ga je voor een romantische sfeer? Combineer dan deze rose quartz roze met pastel- of nude tinten, hout accenten, ronde vormen en hier en daar wat mooie fleurige bloemen. Ga je toch liever voor een stoerdere uitstraling maar wil je het geheel wel fris houden? Probeer de kleur dan eens te combineren met een stoere vloer, wit- en grijs tinten en hier en daar wat materiaal accenten in beton en staal!

Door goed na te denken over de complementaire kleuren kun je met deze rose quartz ook nog eens hele verassende andere kleuren combinaties maken! Zo zijn mintgroen, smaragd groen en mosgroen en licht blauw bijvoorbeeld heel mooi om deze roze tint mee te combineren maar ook okergeel, peach echo (ook uit de pantone lente top tien) en lila zijn echte toppers!

Hieronder kun je nog even wat extra inspiratie opdoen. Enjoy!

Bronnen: 1 | 2 |

Bronnen: 4 | 5 | 6 

Bronnen: 7 | 8 |

Geef een reactie

Vrijblijvend gesprek aanvragen