KLEURINSPIRATIE: 8X TRENDKLEUR DONKERGROEN
22 november 2016
0

Het nieuwe jaar staat bijna weer voor de deur en dat betekend dat heel interieurland in het teken staat van nieuwe trends en trendkleuren! Een van mijn favorieten kleuren van het afgelopen jaar was donkergroen en daarom ben ik blij dat we deze kleur in 2017 nog veel terug gaan zien. Naast dat we deze kleur veel terug zullen gaan zien, zullen we ook veel gebruik gaan maken van frisse natuurlijke kleuren als tegenhanger van de donkere rijkere tinten. Wil je nou weten hoe je deze donkere kleuren het beste kunt gebruiken? Lees dan snel verder want ik heb een aantal interieurtips en mooie foto's als kleurinspiratie voor jou op een rijtje gezet! Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kleuren zoals vergrijsd groen, grijsblauw, wit en zelfs lavendel en celadon (een mooie licht blauw groene kleur)


De intense donker groene kleur past perfect bij kleuren zoals vergrijsd groen, grijsblauw, wit, lavendel en celadon (een lichte blauw groene kleur). Een van de eerste trends die waarschijnlijk bij je opkomt als je denkt aan de kleur groen is de Urban Jungle trend! Deze trend draait al een tijdje mee in ons interieurbeeld en staat bekend om het gebruik van veel bloemen, planten en bladeren als details. Ondanks dat de kleur erg gewaagd is, en je wel een interieur dare devil moet zijn, kun je de kleur heel makkelijk toevoegen aan je huidige interieur of combineren met verschillende interieurstijlen. Zo kunnen de liefhebbers er voor kiezen om een gehele wand te schilderen in de groen tint. Kies je ervoor om het wat rustiger aan te doen? Schilder dan eens een halve muur, een deel van een muur of laat de kleur terug komen in de woonaccessoires.

In een neutraal interieur kun je de groen tint prima gebruiken als accentkleur. In een Scandinavisch interieur kan de kleur ook perfect matchen en een accent geven doordat deze interieurs gekenmerkt worden naturellen, natuurlijke materialen en simpele vormgeving. Een industrieel interieur kan deze kleur ook goed opvangen. Hout, leer, staal en andere robuuste materialen passen prachtig bij de donkergroene kleur. Een voorbeeld is het combineren van bruine leren stoelen, houten meubelen en stalen elementen met het donkergroen. Lekker industrieel en ook iets voor de mannen die iets anders willen dan rood of blauw.

Zoals je ziet kan je de donkergroene kleur aan veel interieurstijlen toevoegen Scandinavisch, modern, industrieel. Je kan er alle kanten mee op. Zowel als kleur op de muur, als de kleur van accessoires. Donkergroene kussens, vaasjes, potjes, plaids. Het is er allemaal, klaar om 201­7 te veroveren. Hieronder vindt je nog een mooi overzicht met verschillende foto's voor nog meer kleurinspiratie. Enjoy!

-

bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-1
bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-detailfoto-2
bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-sfeerfoto-3

Bronnen: 1 | 2 | 3

bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-detail-4
bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-detail-5
bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-detail-6

Bronnen: 4 | 5 | 6

bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-sfeerfoto-7
bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-detail-8
bykim-interieuradvies-kleurinspiratie-trendkleur-donkergroen-2017-detail-8

Bronnen: 7 |

Vrijblijvend gesprek aanvragen